AEWORLDMAP.COM (2,110 posts)

A research project from the Architectural Engineering program at The University of Texas at Austin – featuring contemporary architecture, engineering and construction around the world.

Plaza Baquerizo Moreno – Guayaquil, Ecuador

leave a comment »

Pic 1  Pic3
[Sources]

Building Name: Plaza Baquerizo Moreno
Building Location: Guayaquil, Ecuador
Architect: Juan Xavier Chávez
Collaborator: Carlos Alberto Fernández Dávila
Status: Completed

AE Interests: Materials such as exposed concrete and structural metal create a contrast of preexisting landscape, while translucent poly-carbonate allows the inhabitants to experience the landscape.  Reflection pool as well as an outdoor theater allow for the space to seamlessly integrate into the landscape whilst preserving a historical obelisk.  Dramatic solar shading covers the outdoor programs (café, reflection pool, amphitheater, playgrounds etc.)  Creates formerly unusable space on the water.

—-

Advertisements

Written by Reece Poth

September 10, 2014 at 1:42 pm

Posted in Built

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s